Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

MUŽA OBVINENÉHO Z POKUSU O VRAŽDU PREMIÉRA VZALI DO VÄZBY

Prokurátorka Generálnej prokuratúry navrhovala pre obvineného 71-ročného Juraja C. väzbu z dôvodu možného úteku, ako aj z dôvodu možného pokračovania v trestnej činnosti.

,aktualizované 

- Futbalisti Sparty Praha obhájili titul v českej najvyššej súťaži. Rozhodli o tom v stretnutí predposledného 4. kola nadstavbovej časti skupiny o titul, keď zvíťazili na pôde FK Mladá Boleslav hladko 5:0.

- Hádzanári Tatrana Prešov v prvom zápase finálovej série Niké Handball extraligy proti MŠK Považská Bystrica dominovali. Zvíťazili 30:19.

- Hokejisti Nemecka zvíťazili v zápase slovenskej B-skupiny na MS v Ostrave nad Poľskom 4:2.

- Bývalého slovenského útočníka Igora Libu budúci týždeň počas MS v Prahe a Ostrave uvedú do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

- Taliansky cyklista Filippo Ganna z tímu Ineos Grenadiers sa stal víťazom 14. etapy pretekov Giro d´Italia, ktorou bola 31,2 km dlhá časovka z Castiglione delle Stiviere do Desenzano del Garda.

- Bayer Leverkusen sa stal prvým tímom v histórii najvyššej nemeckej futbalovej súťaže, ktorý v celom ligovom ročníku ani raz neokúsil trpkosť prehry.

- Pri ruskom ostreľovaní obytných častí východoukrajinských miest Charkov a Vovčansk bolo zranených niekoľko ľudí, uviedli tamojšie úrady.

- Po páde na snehovom poli vo Vysokých Tatrách potrebovala pomoc maďarská turistka. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že 24-ročná žena sa pošmykla pri prechode Tatranskej magistrály.

- Hokejistov USA povedie na ZOH 2026 (6.- 22. februára) tréner Mike Sullivan. Premiéru vo funkcii absolvuje už na Turnaji štyroch krajín, ktorý sa uskutoční v januári 2025.

- Gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová vetovala kontroverzný zákon o zahraničnom vplyve.

- Rumunské záchranné tímy pátrajú po troch nezvestných členoch posádky nákladnej lode, ktorá sa potopila pri pobreží Čierneho mora.

- Obmedzenie používania amerických zbraní, ktoré zakazuje ich použitie pri útokoch na ciele na ruskej pôde, znamená pre Ukrajinu nevýhodu, uvádza americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

- Švédski hokejisti vytvorili v zápase s Lotyšskom nový rekord majstrovstiev sveta, keď strelili tri góly v priebehu 26 sekúnd.

- Anglický futbalista Phil Foden získal ocenenie pre najlepšieho hráča sezóny v Premier League.

- Pápež František vstal počas ceremónie v starovekej aréne vo Verone, aby objal dvoch mužov, ktorých príbuzných zabili Hamas a izraelské sily.

- Nemecký kancelár Olaf Scholz navštívil zaplavené regióny na juhozápade krajiny, kde sa po silných dažďoch rozvodnili rieky a spôsobili prívalové povodne a zosuvy pôdy.

- Hokejisti Švédska sú aj po svojom piatom zápase na MS v Ostrave bez straty bodu. V sobotnom dueli zdolali Lotyšsko 7:2 a v tabuľke "slovenskej" B-skupiny majú plný počet 15 bodov.

- Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z nebezpečného vyhrážania jednu osobu, ktorá mala poslať výhražnú správu ministrovi vnútra a ďalším dvom poslancom cez sociálnu sieť.

- Muža obvineného z pokusu o vraždu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vzal Špecializovaný trestný súd (ŠTS) do vyšetrovacej väzby.